Monday, October 8, 2012

Udang

Bismillah.

"Akak buat FB?" Soalan yang sudah ku tahu jawapan itu sengaja aku tanyakan.
"Haah, akak dah add Sejadah Ungu" Hatiku senyum kerana baru beberapa ketika aku 'accept' dirinya.
"Kenapa akak buat secara tiba-tiba?" Soalan ini memang aku ingin tanyakan pada dirinya. Kerana sejak aku mengenalinya dan menjaganya, dia tidak berminat dengan Facebook. Dah puas ajak buat FB, tapi memang dirinya tak nak. Tup tup, dah ada FB. Menarik ni. Macam ada udang di sebalik mee wantan.

Dan jawapannya mengejutkan diriku.

"Hehe, termotivasi dengan cerita Kak Hajar yang dia cerita pasal Dakwah Fardhiah; masa daurah hari tu"

Subhanallah, tak sangka, dengan beberapa jam sharing mengenai DF, akak ni boleh terus buat FB. Sedangkan, setelah lama dia bertekad tak mahu buat FB. Allah...

Moga ianya menjadi satu medan amal yang diredhai Allah. Segala yang di sekeliling anda berhak dijadikan medan-medan menyampaikan kebaikan. Even, only a word :)

Ok, dah jumpa udangnya!

Moga kita sama-sama menjadi yang terbaik di mata Allah. Dakwah Fardhiah, salah satu saham-saham ke akhirat. InsyaAllah, moga kaya di akhirat.

Wassalam.

p/s: Jangan pandang rendah pada FB. Kerana Allah yang menggerakkan hati manusia. Kita? Usaha tiada noktah^^

3 comments:

little daie said...

fb....fb...=p

selagi niat kerana NYA

muna majidah said...

... dan akhirnya kita juga, ukht dira

+ akufobia + said...

:)